Evropska komisija je  objavila  konkurs za dostavljanje   projektnih predloga  za program LIFE za 2020. godinu. Konkurs je otvoren do jula za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Životna sredina, odnosno do oktobra za projektne predloge koji se prijavljuju na potprogram  Klimatske aktivnosti.

Sufinansiraju se pilot projekti, demonstracioni, informacioni i projekti najbolje prakse iz oblasti zaštite životne sredine, efikasnosti resursa, prirode i bioraznolikosti kroz potprogram Životna sredina te ublažavanje klimatskih promjena i prilagođavanje  na njih kroz potprogram Klimatske aktivnosti.

Prijava projektnih predloga za potprogram Životna sredina  odvija se u dvije faze – prvo se u julu dostavlja konceptni sažetak te ukoliko prodje prvu fazu evaluacije prijavljuje se puna projektna prijava s rokom u februaru. Za potprogram Klimatske aktivnosti odmah se prijavljuje puna projektna prijava s rokom u oktobru.

S obzirom na situaciju s koronavirusom, ovogodišnji LIFE poziv ima određene novosti s ciljem olakšavanja prijave u novim okolnostima.

Više informacija dostupno ovdje.

 

 

Slika: Google Images

Izvor: ec.europa.eu