Prva nagrada EU-a za sigurnost proizvoda:  Evropska komisija  proglasila dobitnike prve nagrade EU-a za sigurnost proizvoda

Riječ je o novoj nagradi kojom se daje priznanje preduzećima koja nadilaze zahtjeve EU-a za veću sigurnost potrošača. Za nastojanja da postignu veću sigurnost djece nagrađeno je osam preduzeća iz Austrije, Danske, Finske, Grčke, Italijje, Holandije  i Njemačke.

Dobitnici zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada te posebnih priznanja koja su postigla izvrsne rezultate u sigurnosti proizvoda za brigu o djeci su:

 1)   MALA I SREDNJA PREDUZEĆAzlatna nagrada: Remmy (Italija) , srebrna nagrada: Evomove (Danska), bronzana nagrada: Reer (Njemačka)  i posebno priznanje: Mippaa (Holandija  )

2)   VEĆA PREDUZEĆA- zlatna nagrada: Reima Oy (Finska), srebrna nagrada: Cybex (Njemačka), bronzana nagrada: Mega Disposables (Grčka)  i posebno priznanje: MAM Baby (Austrija).

Nagrada EU-a za sigurnost proizvoda nije novčane prirode, već omogućava dobitnicima veću vidljivost i ugled te im pruža priliku da se pozicioniraju kao predvodnici u sigurnosti proizvoda u svom području.

Više o ovom na https://ec.europa.eu/product-safety-award/index_hr.htm

 

Izvor: https://ec.europa.eu

Slika: Google Images